Oedeem therapie

Oedeemtherapie is een lymfedrainage behandeling van lymfoedeem oftewel vochtophopingen in bijvoorbeeld romp, arm of been. De oedeemfysiotherapeut bij Fysiotherapie Voorburg is gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met verschillende soorten oedeem (lymfoedeem, veneus oedeem en lipoedeem).

Oedeem is een abnormale ophoping van vocht. Dit kan ontstaan door verschillende oorzaken en aandoeningen waarbij het lymfestelsel beschadigd raakt of niet goed werkt. Door de zwelling kan er pijn, een vermoeid gevoel en bewegingsbeperking ontstaan in het lichaamsdeel.

Het meest bekende is oedeem in een arm na een operatie of in de benen bij vaatproblematiek . Oedeemfysiotherapie is gericht op het stimuleren van vochttransport in de juiste richting en het verhogen van de snelheid waarmee het vocht afgevoerd wordt.

De behandeling richt zich op het lymfesysteem: het stelsel van lymfevaten en lymfeklieren dat de vochthuishouding van het totale lichaam reguleert en afvalstoffen opruimt. Als bepaalde bloed- of lymfenvaten (tijdelijk) minder goed functioneren, kunnen er vochtophopingen ontstaan. Tijdens behandelingen wordt, afhankelijk van het type oedeem, compressietherapie toegepast in combinatie met oefentherapie en manuele lymfedrainage.


Bij Fysiotherapie Voorburg kunt u terecht voor onderstaande specialisaties

Fysiotherapie Voorburg Specialisaties

Algemene fysiotherapie

Uw fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt

Fysiotherapie Voorburg: Oedeem therapie

Oedeem therapie

Oedeemtherapie is een lymfedrainage behandeling van lymfoedeem oftewel vochtophopingen

Fysiotherapie Voorburg Specialisaties

Thuiszorg fysiotherapie

Gespecialiseerde fysiotherapie aan huis

Fysiotherapie Voorburg: ParkinsonNet

ParkinsonNet

Wij zijn aangesloten bij ParkinsonNet

Fysiotherapie Voorburg: Oefengroepen

Oefengroepen

Wij bieden specifieke beweegprogramma’s aan

Fysiotherapie Voorburg: ClaudicatioNet

ClaudicatioNet

Wij zijn aangesloten bij ClaudicatioNet

Fysiotherapie Voorburg Specialisaties

Fysiotherapie bij herstel na het Coronavirus (Covid-19)Fysiotherapie Voorburg Specialisaties

Tapen

Bij het tapen wordt er gebruik gemaakt van sporttape. Hierdoor kan een gewricht geïmmobiliseerd worden, dit gebeurd bij een inversietrauma.